21 decembro 2017

FABRICAMOS OIGUR

NESTA OCASIÓN CONVERTÉMONOS EN TRABALLADORES DA FÁBRICA DE CLESA PARA ENSINARNOS COMA SE FAI O IOGUR. DERIVADO LÁCTEO QUE SE OBTEN POR FERMENTACIÓN DAS BACTERIAS ESTREPTOCOCOS E LACTOBACILOS CO LEITE. HOUBO DOUS EQUIPOS EXPERIMENTAIS COA FIN DE DEMOSTRAR A IMPORTANCIA DA TEMPERATURA NA SÚA ELABORACIÓN.
 - UN EQUIPO ENGADIU AO LEITE AS BACTERIAS E DEIXOUNO ATA O DÍA SEGUINTE A TEMPERATURA AMBIENTE.
- OUTRO EQUIPO ENGADIU AO LEITE AS BACTERIAS E INTRODUCIUNO NUNHA IOGURTEIRA QUE QUENTOU UN POUQUIÑO O LEITE.
 AO DÍA SEGUINTE COMPROBAMOS QUE A TEMPERATURA AMBIENTE NON SE PRODUCIU A FERMENTACIÓN. PERO SÍ OCORREU NA IOGURTEIRA, POLO TANTO, QUEDOU DEMOSTRADO QUE SE PRECISA UNHA PEQUENA FONTE DE CALOR PARA FAVORECER A FERMENTACIÓN E PRODUCIR IOGUR. BOTÁDELLE UNHA OLLADA AO VÍDEO!!

Ningún comentario:

Publicar un comentario