21 decembro 2017

FUNGOS: LEVADURAS E MOFO

NESTA OCASIÓN OS CIENTÍFICOS DO LABORATORIO DA FÁBRICA CLESA VAN PRESENTARNOS UNS MICROORGANISMOS MOI ESPECIAIS OS FUNGOS. COMO ALGÚNS DELES SON SERES VIVOS MOI PEQUENOS MIRÁMOLOS CO MICROSCOPIO, TEÑEN UNHA FORMA RAMIFICADA MOI CARACTERÍSTICA, QUE REMATA EN BOLIÑAS, ESTAS SON AS ESPORAS DA REPRODUCIÓN. EXPERIMENTAMOS COS SEGUINTES:
 - O MOFO PENICILLIUM QUE APARECE NALGÚNS QUEIXOS, É UN FUNGO DE COR GRIS- VERDOSO QUE LLE DÁ SABOR E AROMA AO QUEIXO. GÚSTANLLE OS ESPAZOS HÚMIDOS E POUCO LUMINOSOS. É COMESTIBLE. ATOPÁMOLO NO COÑECIDO QUEIXO ROQUEFOR. ESTE FUNGO PENICILLIUM APARECE TAMÉN NOUTROS ALIMENTOS EN ESTADO DE DESCOMPOSICIÓN, REPRODÚCESE MOI RÁPIDO E NON É COMESTIBLE. É UN LIMPIADOR NATURAL. FIXÉMOS ALGÚNS EXPERIMENTOS E MIRÁMOLO NA LARANXA, NO PAN, NA MANTEIGA E NO IOGUR. O QUE MÁIS CURIOSO NOS RESULTOU FOI QUE SE EMPREGASE PARA FACER ANTIBIÓTICOS (PENICILINA)  PARA MATAR BACTERIAS MALAS.
 - O KÉFIR DE LEITE, SON UNS GRANS BRANCOS, PARECIDOS AOS DA COLIFLOR. COMPOSTO POR FUNGOS, BACTERIAS E LEVADURAS CAPACES DE FERMENTAR O LEITE A TEMPERATURA AMBIENTE E FACER UN IOGUR CON MOITOS PROBIÓTICOS. UN DOS NENOS TRÓUXOO E COIDÁMOLO NA CLASE TODOS OS DÍAS.
 - AS LEVADURAS, EXPERIMENTAMOS A FERMENTACIÓN COA FARIÑA, COMO MEDRA A MASA E APARECEN OS TÍPICOS FURADOS.
 - TIVEMOS A SORTE DE OBSERVAR OUTRO FUNGO CARACTERÍSTICO DA ESTACIÓN DO OUTONO, AS SETAS, QUE MEDRARON NO PATIO. BOTÁDELLE UN OLLO AO VÍDEO!!

Ningún comentario:

Publicar un comentario